REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásy zapečené v zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené zelí v pekáčku pokladené kolečky klobás, zapečené přelité smetanou.


Ingredience:
600 gkysaného zelí (sterilovaného)
400 gklobás
200 mlsmetany
3 lžícesádla
1 lžičkasladké mleté papriky
1 ksvětší cibule
sůl

Postup:

1. Oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle
2. Osmahnutou cibulku zaprášíme paprikou, přidáme pokrájené zelí i s nálevem nebo jen částí a krátce vše podusíme, solíme jen opatrně
3. Na dno zapékací misky rozložíme polovinu zelí, na něj poklademe kolečka nakrájených klobásek a ty překryjeme zbylým zelím, vše přelijeme rozkvedlanou smetanou
4. V troubě vyhřáté na 190-200 °C pokrm zapékáme asi 20 minut.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme zapékané nebo vařené brambory, případně jen chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy