Stočený plát vykostěného kolena, potřený pastou a na cibulce upečený doměkka podlívaný černým pivem.
Ingredience:
1 ks | vepřového kolena |
1 ks | cibule |
1 lžíce | sádla |
150 ml | černého piva |
Na pastu: | |
2 lžíce | černého piva |
1 lžíce | ostřejší hořčice |
1 ks | stroužku česneku |
mletý kmín | |
sůl |
Postup:
1. Koleno zbavené chlupů omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme, vykostíme, vykrájíme šlachy a maso rozvineme do podoby plátu
2. Z černého piva, oloupaného utřeného se solí stroužku česneku, mletého kmínu a ostřejší hořčice vytvoříme pastu, kterou maso potřeme
3. Plát stočíme, ovážeme nití a roládu necháme do druhého dne v chladu odležet
4. Na rozehřátém sádle orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vložíme roládu, prudce ji krátce ze všech stran opečeme, teplotu snížíme a maso podlijeme polovinou piva 5. Dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka, za občasného přelévání výpekem a podlévání zbývajícím pivem.
Podáváme s bramborovou kaší a kysaným zelím.