REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klasické zapékané šunkofleky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradice, která nikdy nezklame – to jsou zapékané šunkofleky známé už od našich babiček. Pokud jako základ použijete Zátkovy vaječné fleky, jejichž receptura letos slaví 130 let, neuděláte chybu. Oblíbenou chuť jimi dotáhnete do konce.


Ingredience:
300 gZátkových fleků
300 guzeného masa (bůček, plec)
150 gsádla (část na vymazání formy)
4 ksvejce
2 dlmléka
muškátový květ
voda
pepř
sůl
strouhanka na vysypání pečící formy

Postup:

1. Uzené maso uvaříme, zchladlé nakrájíme
2. Fleky uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody, scedíme je a promícháme s nakrájeným uzeným masem
3. Osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového květu, trochu sádla, takto připravenou směs přendáme do předem vymaštěné a strouhankou vysypané formy
4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a 15 minut necháme zapéct, potom zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s mlékem a dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Příloha: kyselá okurka, různé zeleninové saláty

Poznámka:

Článek k receptu: Klasika, která neomrzí, těstovinové fleky a české špagety. Recept i s fotografií od: Zátkovy těstoviny a mouka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy