REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna po moravsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kachna nadívaná jablky, slaninou a kořenovou zeleninou, upečená, na listech kapusty, dozlatova.


Ingredience:
jedna kachna velká asi 1,8-2 kg
100 ganglické slaniny
4 kslisty kapusty
2 ksmenší mrkve
1 ksmalého celeru
1 kspetržele
1 ksjablka
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Kachnu očistíme, zbavíme případných zbytků peří, dobře ji opláchneme, osušíme a odřízneme křídla
2. Kořenovou zeleninu oškrábeme, omyjeme, jablko zbavené jadřince také opláchneme
3. Zeleninu s jablky a slaninou pokrájíme na stejně velké kousky
4. Opláchnuté a okapané listy kapusty vyskládáme do pekáče
5. Kachnu zevnitř dobře osolíme a pak ji naplníme pokrájenou zeleninou, jablky a slaninou, otvory zašijeme, aby nám nádivka nevypadla a spolu s křídly ji položíme do pekáčku na kapustu
6. Kachnu z venku okmínujeme, osolíme, mírně podlijeme vodou a dáme ji do trouby vyhřáté na 190 °C
7. Pečeme ji přikrytou, za občasného přelévání výpekem
8. Po 90 minutách maso rozporcujeme a společně s nádivkou vrátíme zpět do pekáče
9. Kachnu dopečeme, již nezaklopenou, dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme bramborové nebo houskové knedlíky a červené nebo bílé dušené zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy