REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna po šumavsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajové jídlo ze Šumavy. Pečená kachnička servírovaná s knedlíky, přelitá omáčkou z výpeku nastavenou na sádle orestovanou směsí z hub a uzeného masa, dochucená červeným vínem.


Ingredience:
1 kskachny
200 glibového uzeného masa
200 gsterilovaných cibulek
200 gsušených hub
1 dlčerveného vína
hladká mouka
kmín
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou kachnu dáme na záda do pekáče, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení propichujeme kůži, aby sádlo mohlo vytéci, vypečené sádlo lžící z pekáče odebíráme, aby se nepřipalovalo, dáme stranou
2. Na části sádla podusíme nakrájené uzené maso, předáme namočené houby a cibulky, vše zalijeme vínem, zaprášíme moukou
3. Pečenou kachnu naporcujeme, vložíme zpět do pekáče, polijeme podušenou směsí a krátce pokrm zapečeme
4. Porce kachny podáváme přelité směsí a šťávou z výpeku, spolu s knedlíkem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy