REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna podle prababičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcovaná kachna, prošpikovaná cibulí, potřená prolisovaným česnekem, upečené v troubě dozlatova, na závěr potřená nastrouhaným křenem smíchaným s jablkem.


Ingredience:
1 ksjablka
1 kscibule
1 kskachny
1 kskřenu
1-2 ksstroužky česneku
3 dclsvětlého piva
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Kachnu naporcujeme a protkneme kousky cibule
2. Česnek utřeme se solí a potřeme jím porce kachny, posypeme kmínem, maso v pekáči mírně podlijeme vodou
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení podléváme pivem a přeléváme šťávou z výpeku 4. Na závěr nastrouháme jablko s křenem, obojí promícháme, touto směsí potřeme porce kachny, ještě 10 minut pečeme
5. Takto připravenou kachnu podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a červeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy