Naporcovaná kachna, prošpikovaná cibulí, potřená prolisovaným česnekem, upečené v troubě dozlatova, na závěr potřená nastrouhaným křenem smíchaným s jablkem.
Ingredience:
1 ks | jablka |
1 ks | cibule |
1 ks | kachny |
1 ks | křenu |
1-2 ks | stroužky česneku |
3 dcl | světlého piva |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kachnu naporcujeme a protkneme kousky cibule
2. Česnek utřeme se solí a potřeme jím porce kachny, posypeme kmínem, maso v pekáči mírně podlijeme vodou
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení podléváme pivem a přeléváme šťávou z výpeku 4. Na závěr nastrouháme jablko s křenem, obojí promícháme, touto směsí potřeme porce kachny, ještě 10 minut pečeme
5. Takto připravenou kachnu podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a červeným zelím.