REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na zázvoru III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na prověřenou, velice chutnou úpravu kachničky ze staročeské kuchyně. Jednotlivé porce pak servírujeme nejlépe s červeným dušeným zelím a dvěma, či třemi druhy knedlíků.


Ingredience:
1 kskachny
hladká mouka
zázvor mletý
česnek
kmín
voda
sůl

Postup:
  1. Očištěnou kachnu potřeme česnekem, který jsme utřeli se solí a zázvorem, posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C pod pokličkou, za občasného přelévání šťávou
  3. Ke konci pečení kůži na prsíčkách a stehnech několikrát propícháme, aby sádlo lépe vyteklo, a sbíráme je, aby se nepřipalovalo při pečení, dopékáme bez pokličky, již šťávou nepřeléváme, aby kůrčička byla křupavá
  4. Měkkou kachnu vyjmeme a naporcujeme, odložíme na teplé místo
  5. Šťávu částečně vydusíme, lehce zaprášíme moukou, rozmícháme a necháme provařit
  6. Na talíře nalijeme šťávu, přidáme porce kachny, podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, karlovarským knedlíkem a bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy