REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jistebnický bouchanec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajové jídlo připravené z pomletého pečeného kůzlečího masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
400 gpečeného kůzlete
50 gmásla
2 dlmasového vývaru
2 ksvejce
1 lžícestudené vody
sůl

Postup:

1. Z mouky, vajec, vody a soli zaděláme velmi tuhé těsto, které necháme 15 minut odpočinout
2. Pak je nahrubo nastrouháme, rozprostřeme na vál a po uschnutí v troubě dorůžova upražíme
3. Přidáme mleté pečené maso, vše zalijeme osoleným vývarem, v němž jsme rozpustili máslo a chvíle vše podusíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy