REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkonšský toč III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená placka z brambor, škvarků, mléka a dalších ingrediencí, stočená do závinu, servírovaná posypaná škvarky.


Ingredience:
1 kgsyrových brambor
500 gzakysaného zelí
200 gvepřových škvarků
500 mlmléka
1 lžičkasušené majoránky
4 ksstroužků česneku
strouhanka podle potřeby
mletý černý pepř
sádlo na vymazání pekáčku
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, opláchneme, nastrouháme na jemno, v míse necháme chvíli odpočinout a pak z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu
2. Pak zalijeme horkým mlékem, přidáme na drobno nasekané škvarky (asi 2 lžíce odložíme stranou), oloupané utřené stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránku a vše důkladně promícháme, pokud je těsto příliš řídké můžeme ho podle potřeby zahustit strouhankou
3. Pekáč s vyšším okrajem vymažeme dobře sádle a vysypeme strouhankou, nalijeme připravené bramborové těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
4. Upečenou horkou placku stočíme jako závin, nakrájíme na jednotlivé porce, posypeme zbylými nasekanými škvarky a podáváme s kysaným zelím jako hlavní jídlo, ale můžeme podávat i jako přílohu k masu.

Doporučení:

Místo škvarků můžeme použít nakrájený gothajský salám nebo uzené maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy