REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí roláda ze severních Čech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné maso z králíka naplněné ochucenou masovou směsí, zatočené do tvaru rolády a upečené v alobalu doměkka.


Ingredience:
600 gkráličího vykostěného masa v celku
400 gmletého hovězího a vepřového masa
100 gsteriovaného hrášku bez nálevu
100 gementálu
50 gmásla
2 lžícenasekaných lístků tymiánu
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícehladké mouky
1 lžícestrouhanky
1-2 ksvejce
mletý černý pepř
sůl
alobal
voda na podlití

Postup:

1. Plát z králíka přikryjeme fólií a mírně naklepeme
2. Ementál nakrájený na kostičky vmícháme spolu s hráškem, moukou, strouhankou, vejci, solí, pepřem, tymiánem a petrželkou do mletého masa
3. Maso ze všech stran osolíme, rozprostřeme na něj ochucenou masovou směs, svineme do tvaru rolády, zabalíme do alobalu a případně ještě svážeme provázkem
4. Roládu v pekáčku podlijeme vodou a pečeme při 180 °C asi 50 minut doměkka, pak alobal sundáme, maso vrátíme zpět do pekáče, přidáme máslo a dopečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy