Vykostěné maso z králíka naplněné ochucenou masovou směsí, zatočené do tvaru rolády a upečené v alobalu doměkka.
Ingredience:
600 g | králičího vykostěného masa v celku |
400 g | mletého hovězího a vepřového masa |
100 g | steriovaného hrášku bez nálevu |
100 g | ementálu |
50 g | másla |
2 lžíce | nasekaných lístků tymiánu |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | strouhanky |
1-2 ks | vejce |
mletý černý pepř | |
sůl | |
alobal | |
voda na podlití |
Postup:
1. Plát z králíka přikryjeme fólií a mírně naklepeme
2. Ementál nakrájený na kostičky vmícháme spolu s hráškem, moukou, strouhankou, vejci, solí, pepřem, tymiánem a petrželkou do mletého masa
3. Maso ze všech stran osolíme, rozprostřeme na něj ochucenou masovou směs, svineme do tvaru rolády, zabalíme do alobalu a případně ještě svážeme provázkem
4. Roládu v pekáčku podlijeme vodou a pečeme při 180 °C asi 50 minut doměkka, pak alobal sundáme, maso vrátíme zpět do pekáče, přidáme máslo a dopečeme dozlatova.