REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík pečený s vepřovým bokem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dohromady na cibulce a česneku upečený králičí hřbet, vepřový a uzený bok.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gkráličího hřbetu
300 gvepřového boku
300 guzeného boku
20 ghladké mouky
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, hřbet z králíka rozdělíme na 4 porce, do vepřového boku uděláme nožem hlubší zářezy
2. Připravené porce králíka i vepřového boku osolíme a posypeme kmínem
3. Oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli dáme do pekáče spolu s oloupaným a na plátky nekrájeným česnekem, navrch poklademe maso
4. Mírně podlité vodou pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 90 minut, během pečení maso několikrát otočíme
5. Upečené králičí a vepřové mas vytáhneme, uchováme v teple
6. Výpek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou rozředěnou s vodou a 15 minut povaříme
7. Jednotlivé porce podáváme přelité šťávou.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme bramborový nebo houskový knedlík a podušený špenát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy