Dohromady na cibulce a česneku upečený králičí hřbet, vepřový a uzený bok.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | králičího hřbetu |
300 g | vepřového boku |
300 g | uzeného boku |
20 g | hladké mouky |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, hřbet z králíka rozdělíme na 4 porce, do vepřového boku uděláme nožem hlubší zářezy
2. Připravené porce králíka i vepřového boku osolíme a posypeme kmínem
3. Oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli dáme do pekáče spolu s oloupaným a na plátky nekrájeným česnekem, navrch poklademe maso
4. Mírně podlité vodou pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 90 minut, během pečení maso několikrát otočíme
5. Upečené králičí a vepřové mas vytáhneme, uchováme v teple
6. Výpek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou rozředěnou s vodou a 15 minut povaříme
7. Jednotlivé porce podáváme přelité šťávou.
Jako přílohu servírujeme bramborový nebo houskový knedlík a podušený špenát.