Porce králíka a plátky bůčku potřené česnekem, upečené spolu s cibulí, podlité vývarem doměkka.
Ingredience:
1 ks | králíka |
1 ks | cibule |
6 ks | stroužků česneku |
300 g | vepřového bůčku |
1 lžička | mletého sušeného zázvoru |
1 lžíce | hladké mouky |
masový vývar podle potřeby | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme a potřeme zázvorem, vepřový bůček omyjeme, osušíme, osolíme a nakrájíme na plátky
2. Pak porce králíka i plátky bůčku potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku, rozložíme do pekáčku, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut), podle potřeby podléváme vývarem
3. Potom upečené porce králíka i plátky bůčku vyndáme z pekáčku a uchováme v teple, šťávu nalijeme do kastrůlku, podle potřeby naředíme vývarem, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vývaru, povaříme asi 5 minut, dochutíme solí a přecedíme
4. Porce králíka s bůčkem servírujeme se zelím a bramborovým knedlíkem.