REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka a plátky bůčku potřené česnekem, upečené spolu s cibulí, podlité vývarem doměkka.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 kscibule
6 ksstroužků česneku
300 gvepřového bůčku
1 lžičkamletého sušeného zázvoru
1 lžícehladké mouky
masový vývar podle potřeby
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme a potřeme zázvorem, vepřový bůček omyjeme, osušíme, osolíme a nakrájíme na plátky
2. Pak porce králíka i plátky bůčku potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku, rozložíme do pekáčku, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut), podle potřeby podléváme vývarem
3. Potom upečené porce králíka i plátky bůčku vyndáme z pekáčku a uchováme v teple, šťávu nalijeme do kastrůlku, podle potřeby naředíme vývarem, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vývaru, povaříme asi 5 minut, dochutíme solí a přecedíme
4. Porce králíka s bůčkem servírujeme se zelím a bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy