REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkonošské závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřového plecka stočené do závitků, naplněné podušeným zelím, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
1 kgvepřového plecka
500 gkysaného zelí
100 gslaniny
2 kscibule
česnek
hladká mouka
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme česnekem, osolíme a okořeníme pepřem, necháme chvíli odležet
2. Zelí podusíme na orestované slanině a cibulce, dochutíme kmínem, solí, dusíme, dokud se neodpaří všechna voda
3. Plátky naplníme směsí z kysaného zelí, spíchneme párátky, narovnáme do pekáče, přidáme sádlo, poprášíme moukou a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, do měkka
4. Krkonošské závitky podáváme s vařenými brambory.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy