Kuře připravené jako divočina.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1 ks | středně velké cibule |
70 g | slaniny |
50 g | másla |
1 lžička | hladké mouky |
voda na podlití | |
Koření: | |
3 ks | kuličky černého pepře |
2 ks | kuličky nového koření |
2 ks | hřebíčky |
2 ks | zrnka jalovce |
1 ks | bobkového listu |
sůl |
Postup:
1. Očištěné a oprané kuře naporcujeme na čtvrtky, porce prošpikujeme polovinou připravené slaniny, osolíme
2. Čtvrtky kuřete opečeme na sádle ze všech stran dozlatova
3. Maso vyndáme a uchováme v teple, do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou, zbylou slaninu a dorůžova na ni osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
4. Do cibulového základu přidáme koření, zalijeme trochou horké vody a do této šťávy vložíme opečené porce kuřete, vše podusíme pod pokličkou
5. Měkké porce masa vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme hladkou moukou a necháme zasmahnout, zalijeme přiměřeným množstvím vody, dobře povaříme
6. Do šťávy vložíme opět porce kuřete, necháme prohřát a můžeme servírovat.
Takto upečené kuře servírujeme s rýží a brusinkovým kompotem.
Poznámka:Recept na brusinkový kompot najdete zde: Brusinkový kompot.