REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře jako bažant II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře připravené jako divočina.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksstředně velké cibule
70 gslaniny
50 gmásla
1 lžičkahladké mouky
voda na podlití
Koření:
3 kskuličky černého pepře
2 kskuličky nového koření
2 kshřebíčky
2 kszrnka jalovce
1 ksbobkového listu
sůl

Postup:

1. Očištěné a oprané kuře naporcujeme na čtvrtky, porce prošpikujeme polovinou připravené slaniny, osolíme
2. Čtvrtky kuřete opečeme na sádle ze všech stran dozlatova
3. Maso vyndáme a uchováme v teple, do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou, zbylou slaninu a dorůžova na ni osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
4. Do cibulového základu přidáme koření, zalijeme trochou horké vody a do této šťávy vložíme opečené porce kuřete, vše podusíme pod pokličkou
5. Měkké porce masa vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme hladkou moukou a necháme zasmahnout, zalijeme přiměřeným množstvím vody, dobře povaříme
6. Do šťávy vložíme opět porce kuřete, necháme prohřát a můžeme servírovat.

Doporučení:

Takto upečené kuře servírujeme s rýží a brusinkovým kompotem.

Poznámka:

Recept na brusinkový kompot najdete zde: Brusinkový kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy