pečená, zapečená
Hanácký uzený nákyp
Nákyp z uzeného libového bůčku, rohlíku, mléka, strouhanky a koření.
Hašé z vařeného hovězího masa
Recept na upotřebení hovězího masa z vývaru. Právě uvařené maso z hovězí polévky lze využít na chutné hašé, které můžeme podávat například s vařenými brambory a domácí čalamádou.
Holoubkovský špíz
Recept z Rokycanska na masový špíz připravený na grilu nebo v alobalu v troubě.
Houbová haše
Klasický houbový recept našich pra, pra, pra… babiček ze staré kuchařky vydané v první polovině minulého století.
Houbová žemlovka
Chleba s mlékem promíchaný s houbovou směsí, přelitý vajíčkovou směsí, zapečený dozlatova. Vyzkoušejte tento osvědčený babičkovský recept na úžasnou houbovou žemlovku!
Houbovec
Směs z uvařených jáhel, podušených hub, sušeného ovoce, rohlíků a vlašských ořechů, zalitá rozšlehanými vejci, zapečená v troubě dozlatova.
Houbovec z jižních Čech
Staročeský houbový pokrm. Podobně jako kuba se jiný houbovec peče v jižních Čechách, jiný zase v Krkonoších, jiný pak v Orlických horách … základ je však stejný, podušené houby, housky namočené v mléce …
Houbový prejt ze sušených hub
Recept ze staročeské kuchyně. Je to obdoba klasického zabijačkového prejtu který je ochucený, stejně jako prejt ze zabijačky, ovšem tento je bezmasý, z hub.
Hradecké koule
Z pomletého vepřového bůčku, vepřových jater a rohlíků připravená směs vypracovaná do tvaru koulí, na sádle na plechu v troubě upečená dozlatova.
Hrachovec
Uvařený hrách a kroupy s uzeným masem. Ochucené drceným česnekem, majoránkou, pepřem, solí a zapečené v troubě.
Hunc
Všichni milujeme jídla, která jsou snadná, chutná a levná. A pokud jsou navíc regionální, z lokálních surovin a zdravá, je to přesně to, co si rádi uvaříme. Hunc! Že jste o huncu ještě neslyšeli? Recept na zapečené brambory s kroupami pochází z Pojizeří a nejlíp chutná v kombinaci s kysaným zelím, zelným salátem, nakládanou řepou či kyselými okurkami.
Hus pečená v dobrém kondimentu
Po staročesku upečená mladá husa.
Husa s podpoušťkou
Staročeské jídlo, recept na pečenou husu servírovanou podlitou omáčkou z výpeku.
Husí žaludky po staročesku
Husí žaludky jsou chutné droby, především pak upečené v troubě mají velmi delikátní chuť. Podobně se dají upravit i kachní žaludky.
Jehňátko ze Ždiaru
Z receptů našich babiček, tentokrát pečený jehněčí hřbet.
Jesenický závitek
Pokrm ze Šumperska na plátky vepřové kýty upečené spolu se zelím, uzeným bůčkem a dalšími ingrediencemi ve tvaru závitků.
Jihočeský bác
Staročeský recept, kde se vlastně jedná o vykynuté těsto na bramborák upečené v troubě. Základem jsou jemně nastrouhané brambory ochucené podobně jako bramborák s přidáním kvásku. Hotový bác se nakrájí a podává s kysaným zelím.
Jihočeský maňas
Staročeský pokrm z jižních Čech. Někdo ho zná pod názvem Táborský maňas. Vařil se v minulosti v různých oblastech jižních Čech, kde se připravoval hlavně na vánoce.
Jistebnický bouchanec
Krajové jídlo připravené z pomletého pečeného kůzlečího masa a dalších ingrediencí.
Kachna na zázvoru III.
Recept na prověřenou, velice chutnou úpravu kachničky ze staročeské kuchyně. Jednotlivé porce pak servírujeme nejlépe s červeným dušeným zelím a dvěma, či třemi druhy knedlíků.
reklama