REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hus pečená v dobrém kondimentu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po staročesku upečená mladá husa.


Ingredience:
mladá husa
6 ksžloutků
2 ksstroužky česneku
0,5 lsladké smetany
šafrán
sůl
voda na podlévání

Postup:

1. Očištěná, vykuchaná, omytá husa se vloží na pekáč, potře se česnekem rozetřeným se solí a peče se doměkka za mírného podlévání
2. Sádlo, které se z ní vyškvaří, se odebírá, aby nebyla příliš mastná
3. Nakonec se svaří smetana se žloutky, okoření se šafránem
4. Upečená husa se naporcuje, zalije omáčkou a ještě chvíli povaří.

Doporučení:

Takto připravenou husu podáváme s vařenými nudlemi a salátem nebo s dušeným špenátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy