REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husa s podpoušťkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeské jídlo, recept na pečenou husu servírovanou podlitou omáčkou z výpeku.


Ingredience:
1 kshusy
1 ksvelké cibule
80-100 gmásla nebo husího sádla
1 lžícetymiánu
1 lžícekmínu
vývar
hladká mouka
bílé víno
citrónová šťáva

Postup:

1. Husu upečeme běžným způsobem zvlášť
2. Vedle toho osmahneme na másle nebo na husím sádle cibuli nakrájenou na kolečka
3. Přidáme kmín a tymián
4. Když cibulka zhnědne, zaprášíme ji hladkou moukou a znovu osmahneme
5. Přilijeme vývar a do vzniklé omáčky vložíme upečenou husu (můžeme také použít jen zbytky husího masa a připravit je takto jiným způsobem). 6. Společně povaříme
7. Provařenou omáčku procedíme, přidáme omytou nastrouhanou citrónovou kůru a zalijeme bílým vínem, podle chuti osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy