REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehňátko ze Ždiaru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptů našich babiček, tentokrát pečený jehněčí hřbet.


Ingredience:
1 ksjehněčí hřbet
1 ksmenší konzerva sterilovaného hrášku
200 gtvrdého ovčího
uzeného sýra (oštěpku)
100 gslaniny
100 gmásla
1,5 lmléka
sůl

Postup:

1. Odžilkovaný jehněčí hřbet přes noc namočíme do mléka, aby ztratil skopové aróma
2. Pak jej protkneme tenkými proužky slaniny, osolíme a za občasného podlévání upečeme v troubě (190 °C)
3. Hřbet vyndáme, nakrájíme, vrátíme zpět do pekáčku, zasypeme sterilovaným hráškem bez nálevu a strouhaným sýrem
4. Zapečeme a ihned podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy