REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jesenický závitek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm ze Šumperska na plátky vepřové kýty upečené spolu se zelím, uzeným bůčkem a dalšími ingrediencemi ve tvaru závitků.


Ingredience:
4 ksplátky vepřové kýty
1 ksvejce
200 gkyselého zelí
200 gbrambor
200 gcibule
100 guzeného bůčku
100 gsádla
česnek
kmín
rajský protlak
hladká mouka na zaprášení
vývar
sůl

Postup:

1. Poloviční dávku cibule zpěníme na sádle dorůžova, přidáme oprané zelí, nastrouhané brambory a vše dusíme do poloměkka
2. Směs dochutíme solí, přidáme uzený bůček nakrájený na kostičky a vejce, zamícháme, klademe na plátky vepřové kýty, které jsme před tím očesnekovali
3. Jednotlivé porce obloženého masa svineme a svážeme nití, vložíme na pekáč s druhou částí cibule a pečeme, při teplotě kolem 190 °C, doměkka
4. Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, orestujeme rajský protlak s moukou, zalijeme vývarem a rozšleháme, necháme povařit (šťávu necedíme).

Doporučení:

Jako příloha jsou vhodné chlupaté knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy