Nákyp z uzeného libového bůčku, rohlíku, mléka, strouhanky a koření.
Ingredience:
50 g | libovějšího uzeného bůčku |
1-2 ks | vejce |
1-2 ks | rohlíky |
1,5 dcl | mléka |
trochu strouhanky | |
tuk | |
zelená petržel | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme asi na půl cm silná kolečka a máčíme je 5 minut v mléce, v němž jsem předtím rozšlehali uvařený, vykostěný a na kostičky nakrájený bůček, zbavený kůže
2. Přidáme mletý pepř, osolíme, vmícháme drobně sekanou petrželku, směs vařečkou zlehka promícháme a klademe na tukem vymazanou a strouhankou vysypaný pekáč
3. Pečeme zvolna asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě
4. Ihned po upečení podáváme s okurkou nebo zeleninovým salátem.