REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hanácký uzený nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nákyp z uzeného libového bůčku, rohlíku, mléka, strouhanky a koření.


Ingredience:
50 glibovějšího uzeného bůčku
1-2 ksvejce
1-2 ksrohlíky
1,5 dclmléka
trochu strouhanky
tuk
zelená petržel
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme asi na půl cm silná kolečka a máčíme je 5 minut v mléce, v němž jsem předtím rozšlehali uvařený, vykostěný a na kostičky nakrájený bůček, zbavený kůže
2. Přidáme mletý pepř, osolíme, vmícháme drobně sekanou petrželku, směs vařečkou zlehka promícháme a klademe na tukem vymazanou a strouhankou vysypaný pekáč
3. Pečeme zvolna asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě
4. Ihned po upečení podáváme s okurkou nebo zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy