Z pomletého vepřového bůčku, vepřových jater a rohlíků připravená směs vypracovaná do tvaru koulí, na sádle na plechu v troubě upečená dozlatova.
Ingredience:
300 g | vepřového bůčku |
50 g | vepřových jater |
1-2 ks | stroužky česneku |
1 ks | staršího rohlíku |
1 ks | vejce |
trochu mléka | |
mletý pepř | |
voda | |
kmín | |
sůl | |
sádlo na vymazání pekáče |
Postup:
1. Na kostky nakrájený rohlík zvlhčíme mlékem, pečivo vymačkáme a umeleme spolu s vepřovým bůčkem a játry
2. Do pomleté směsi přidáme vejce, stroužky se solí utřeného česneku, vše dochutíme pepřem a solí
3. S mokrýma rukama vytvarujeme větší koule, které poklademe do sádlem vymazaného pekáče, posypme je kmínem, mírně podlijeme vodou
4. V troubě vyhřáté na 190-200 °C upečeme koule dočervena.