REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hradecké koule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z pomletého vepřového bůčku, vepřových jater a rohlíků připravená směs vypracovaná do tvaru koulí, na sádle na plechu v troubě upečená dozlatova.


Ingredience:
300 gvepřového bůčku
50 gvepřových jater
1-2 ksstroužky česneku
1 ksstaršího rohlíku
1 ksvejce
trochu mléka
mletý pepř
voda
kmín
sůl
sádlo na vymazání pekáče

Postup:

1. Na kostky nakrájený rohlík zvlhčíme mlékem, pečivo vymačkáme a umeleme spolu s vepřovým bůčkem a játry
2. Do pomleté směsi přidáme vejce, stroužky se solí utřeného česneku, vše dochutíme pepřem a solí
3. S mokrýma rukama vytvarujeme větší koule, které poklademe do sádlem vymazaného pekáče, posypme je kmínem, mírně podlijeme vodou
4. V troubě vyhřáté na 190-200 °C upečeme koule dočervena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy