REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční houbovec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbová směs připravená z podušených hub, uzeniny, koření, cibule a veky, přelitá rozšlehanými vejci s mlékem, zapečená dozlatova.


Ingredience:
350 mlmléka
100 guzeniny
3 hrstisušených hub
2 lžícemásla
6 ksrohlíků nebo 1 velké veky (z předchozího dne)
5 ksvajec
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
špetka sušeného oregána
mletý pepř
voda
sůl
tuk a strouhanka na pekáček

Postup:

1. Sušené houby namočíme, necháme nabobtnat, pak je asi 20 minut povaříme, scedíme a necháme okapat
2. Veku nebo rohlíky nakrájíme na větší kousky a zalijeme asi 250 ml mlékem
3. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno zpěníme na rozehřátém másle, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, osmahneme ji, pak přidáme houby a podusíme doměkka
4. Vše dochutíme solí, pepřem, oloupaným utřeným stroužkem česneku, oregánem a nakonec smícháme s navlhčenou vekou
5. Houbovou směs rozložíme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáček, dáme do trouby a zapečeme při 180 °C asi 20 minut
6. Vejce rozšleháme se zbylým mlékem, nalijeme do pekáčku na houbovec a dopečeme ještě asi 20 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy