REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční hlavička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept našich babiček a prababiček je vlastně nádivka z uzené krkovičky nebo bůčku, rohlíků, mladých kopřiv, vajec a koření, upečená v troubě, servírovaná teplá jako hlavní chod, nebo jako studená svačinka, spolu s chlebem.


Ingredience:
500 guzené krkovičky nebo bůčku
2 lžícepetrželky
3 dclmléka
6 kshousek
6 ksvajec
1 hrstmladých kopřiv
muškátový květ
srouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostičky, housky také, ty navlhčíme mlékem
2. Kopřivy nasekáme společně s pažitkou
3. Promícháme maso z houskou, kopřivami a petrželkou, přidáme žloutky, okořeníme a promícháme
4. Z bílků ošleháme sníh a přidáme do nádivky
5. Formu vymažeme máslem, posypeme strouhankou, nalijeme nádivku a ve vyhřáté troubě na 180-190 °C pečeme 40-50 minut
6. Podáváme teplé nebo studené se zeleninovým salátem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy