REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené s tuřínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky uzeného masa potřené medovou pastou, zapečené v pekáčku, servírované s podušenými špalíčky tuřínu. Recept z Krkonoš.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 guzeného masa bez kosti nakrájeného na plátky
600 gtuřínu nakrájeného na špalíčky
50 gmásla
1 kscibule
1 ksstroužek česneku
2 lžícesádla
100 mlvývaru
med
voda
sůl

Postup:

1. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem
2. Přilijeme vývar, v němž jsme rozmíchali lžíci medu, svaříme na třetinu množství
3. Uzeném plátky potřeme připravenou medovou pastou, maso rozložíme do pekáče, podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 170 °C, pečeme 20 minut
4. Na másle orestujeme tuřín, který osolíme, vmícháme dvě lžíce medu a podusíme doměkka, dle potřeby ho podléváme vodou
5. Spolu s vařenými brambory podáváme tuřín jako přílohu k pečenému uzenému masu.

Poznámka:

Více o tuřínu se dozvíte v naší encyklopedii zeleniny zde: Tuřín.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy