Plátky uzeného masa potřené medovou pastou, zapečené v pekáčku, servírované s podušenými špalíčky tuřínu. Recept z Krkonoš.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | uzeného masa bez kosti nakrájeného na plátky |
600 g | tuřínu nakrájeného na špalíčky |
50 g | másla |
1 ks | cibule |
1 ks | stroužek česneku |
2 lžíce | sádla |
100 ml | vývaru |
med | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem
2. Přilijeme vývar, v němž jsme rozmíchali lžíci medu, svaříme na třetinu množství
3. Uzeném plátky potřeme připravenou medovou pastou, maso rozložíme do pekáče, podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 170 °C, pečeme 20 minut
4. Na másle orestujeme tuřín, který osolíme, vmícháme dvě lžíce medu a podusíme doměkka, dle potřeby ho podléváme vodou
5. Spolu s vařenými brambory podáváme tuřín jako přílohu k pečenému uzenému masu.
Více o tuřínu se dozvíte v naší encyklopedii zeleniny zde: Tuřín.