REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hanácký biftek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky krkovičky okořeněné, pokladené uzeninou, slaninou a tvrdým sýrem, přelité zeleninovým lečem a šlehačkou, zapečené v troubě doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky vepřové krkovice
250 gnastrouhaného tvrdého sýra
150 ganglické slaniny nebo uzeného bůčku
150 gšunky nebo šunkového salámu
1 sklenicezeleninového leča bez uzeniny
1 kelímekšlehačky
chilli omáčka
grilovací koření
pepř
tuk
sůl

Postup:

1. Plátky krkovičky mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, jemně potřeme chilli omáčkou
2. Připravené maso rozložíme na tukem vymazaný pekáč a na každý z nich položíme 3 plátky šunky a 3 plátky anglické slaniny
3. Maso zalijeme lečem, posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a nakonec přelijeme šlehačkou
4. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 50 minut (během pečení s pokrmem nic neděláme!)

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy