Vykuchaná, z kůže stažená štika, upečená přelitá teplým máslem v ohnivzdorné misce, nakonec sypaná nastrouhaným sýrem a podlévaná smetanou.
Ingredience:
1 ks | menší štiky |
50 g | másla |
1/8 l | kyselé smetany |
1/2 šálku | rybího vývaru |
3 lžíce | nastrouhaného sýra |
sůl | |
zelená petrželka |
Postup:
1. Štiku vykucháme, očistíme a stáhneme z kůže
2. Pod tekoucí vodou opranou a dobře okapanou rybu polijeme teplým máslem se zpěněnou petrželkou a pečeme v ohnivzdorné misce v troubě vyhřáté na 180-190 °C, během pečení maso podléváme smetanou a sypeme strouhaným sýrem
3. Nakonec ke štice přilijeme vývar a chvíli ji ještě podusíme.
Takto připravené rybí maso servírujeme nejlépe s vařenými brambory.