REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Blatenská štika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykuchaná, z kůže stažená štika, upečená přelitá teplým máslem v ohnivzdorné misce, nakonec sypaná nastrouhaným sýrem a podlévaná smetanou.


Ingredience:
1 ksmenší štiky
50 gmásla
1/8 lkyselé smetany
1/2 šálkurybího vývaru
3 lžícenastrouhaného sýra
sůl
zelená petrželka

Postup:

1. Štiku vykucháme, očistíme a stáhneme z kůže
2. Pod tekoucí vodou opranou a dobře okapanou rybu polijeme teplým máslem se zpěněnou petrželkou a pečeme v ohnivzdorné misce v troubě vyhřáté na 180-190 °C, během pečení maso podléváme smetanou a sypeme strouhaným sýrem
3. Nakonec ke štice přilijeme vývar a chvíli ji ještě podusíme.

Doporučení:

Takto připravené rybí maso servírujeme nejlépe s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy