Skvělé bramborové knedlíky s překvapením servírované se smetanovou houbovou omáčkou, dobrý nápad na bezmasý oběd či večeři.
Ingredience:
Pro 4 osoby: | |
Na knedlíky: | |
2 kg | uvařených brambor ve slupce |
2 ks | vejce do těsta |
8 ks | natvrdo uvařených vajíček |
polohrubá mouka, špetka soli | |
mírně osolené voda na uvaření knedlíků | |
Na houbovou omáčku: | |
nakrájené čerstvé houby | |
2 lžíce | oleje |
1 ks | cibule |
hladká mouka na zahuštění | |
smetana ke šlehání | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory nastrouháme, smícháme je s vejci, osolíme, zahustíme moukou, pak do těsta zabalíme vejce uvařená natvrdo, vytvarujeme knedlíky
2. Vaříme v mírně osolené vodě tak dlouho, až vyplavou
3. Příprava omáčky; na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájené houby, sůl, kmín, pepř a dusíme do měkka, přidáme smetanu a zahustíme lžící hladké mouky
4. Nakrájené knedlíky servírujeme s omáčkou.
Autorka textu i fotografie: Alena Olejníková