REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový knedlík plněný vajíčkem, houbová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělé bramborové knedlíky s překvapením servírované se smetanovou houbovou omáčkou, dobrý nápad na bezmasý oběd či večeři.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
Na knedlíky:
2 kguvařených brambor ve slupce
2 ksvejce do těsta
8 ksnatvrdo uvařených vajíček
polohrubá mouka, špetka soli
mírně osolené voda na uvaření knedlíků
Na houbovou omáčku:
nakrájené čerstvé houby
2 lžíceoleje
1 kscibule
hladká mouka na zahuštění
smetana ke šlehání
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory nastrouháme, smícháme je s vejci, osolíme, zahustíme moukou, pak do těsta zabalíme vejce uvařená natvrdo, vytvarujeme knedlíky
2. Vaříme v mírně osolené vodě tak dlouho, až vyplavou
3. Příprava omáčky; na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájené houby, sůl, kmín, pepř a dusíme do měkka, přidáme smetanu a zahustíme lžící hladké mouky
4. Nakrájené knedlíky servírujeme s omáčkou.

Poznámka:

Autorka textu i fotografie: Alena Olejníková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy