REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Užijte si letní měsíce s kvalitními potravinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Léto je v plném proudu. Děti si užívají zasloužené prázdniny a často vyráží se svými rodiči a prarodiči například na chalupy, kde stráví nezapomenutelné okamžiky. Zcela jistě k těmto chvílím patří i skvělé pokrmy. A proto přinášíme nové recepty, které ocení všechny věkové kategorie. Společně si připravíme domácí malinovou limonádu, staročeskou česnečku, čevabčiči s bramborem na bouchačku a osvěžující okurkový salát. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny pro přípravu jednotlivých receptů, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech potravin.


Podrobné recepty se objeví po kliknutí na příslušný název receptu nebo jeho fotografii!

 

Okurkový salát patří bezesporu do klasické české kuchyně. Nedělní obědy u babiček si bez tohoto pokrmu snad ani nelze představit. A k létu se dokonale hodí díky své svěžesti. Tentokrát si okurku připravíme se zakysanou smetanou, česnekem a čerstvým koprem. Zeleninu doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.

 

Naprostá klasika. Tak by se dala jednoduše popsat tato polévka, která si drží už po generace pevné místo v tradiční české gastronomii. Vydatné jídlo, které oceníte například při pobytu na chalupě díky krátkému času přípravy. Suroviny kupujte ideálně s logy kvality, jakými jsou například Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Poté budete mít jistotu, že kupujete kvalitní potraviny od prověřených výrobců, chovatelů a farmářů.

 

Každý se s tímto pokrmem musel setkat už během dětství ve školní jídelně. A většina z nás si s chutí toto jídlo dá i po letech. Časově náročnější recept, který ale stojí za přípravu pro rodinu nebo přátele. Stále máme na paměti výběr kvalitních surovin, protože jejich kvalita se odráží na výsledné chuti. Pomoci nám s výběrem mohou loga kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Dobrou chuť!

 

Léto, prázdniny, sluníčko. Venkovní teploty často atakují tropickou třicítku, a tak je více než kdy jindy důležité dodržovat pravidelný pitný režim. Společně si připravíme jednoduchou, ale zato výbornou a především skvěle osvěžující domácí malinovou limonádu s mátou a ledem. Jen málokdo má možnost využít ovoce z vlastní zahrady, proto při nákupu potravin raději vybírejte ty, které nesou některé z log kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

 

O značce „Klasa“

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Spravuje ji Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu pro rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku u více než 950 produktů od více než 250 výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou na stránkách eklasa.cz. Více, nejen o značce Klasa, najdete v článku zde: O značce „Klasa“, „Regionální potravina“, „BIO Produkt ekologického zemědělství“, „Ekologická produkce“ a „Chráněné označení“.

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Ledové kávové drinky – TOHLE JE IN…stantní káva

Léto a prázdniny doslova vyzývají k experimentování. Třeba s kávou a ledem a… To už záleží na vás. Míchané drinky s instantní kávou jsou nový trend. Perfektně vypadají i chutnají, a hlavně jsou jednoduché na přípravu. Nabízejí osvěžení, energii a relax v jednom. Můžete zkoušet různé druhy limonád nebo ovocných šťáv, (ne)mlék a přidávat i alkohol. Inspirujte se vybranými recepty s instantními novinkami Jacobs – s jemnější Jacobs Velvet Crema, která je vyráběna ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu, nebo Jacobs Intense, která naopak vyniká plnou a intenzivní chutí s neodolatelným aroma díky tmavšímu stupni pražení kávových zrn. Více na www.kavajacobs.cz/recepty. Je léto, míchejte a bavte se!

číst dále ...

Tři kamarádi kuchaři objevují chuť Řecka

Gordon, Gino a Fred. To jsou jména tří kamarádů, kteří jsou zároveň proslulí svými kuchařskými show. Po úspěchu předchozích dvou sérií „Gordon, Gino a Fred na cestách“ znovu spojili své síly a vyrazili do slunného Řecka. Pánové zde okusili nejenom to nejlepší z řecké gastronomie, ale zakusili také trochu adrenalinu a dozvěděli se něco o místní kultuře, která historicky ovlivnila celý svět. Premiérové díly Gordon, Gino a Fred na cestách můžete sledovat na TV Paprika 19. srpna v 19 hodin.

číst dále ...

Čas sklizně je tu, připravte si přírodní zásoby zdraví

Způsobů, jak si uchovat letní úrodu na zimní měsíce je hned několik a tou nejstarší je sušení. Dle historiků se první recepty na sušení ovoce objevují již 1 800 let před Kristem. Tehdy se sušilo na slunci či ve vzdušných tunelech, dnes již máme mnohem rychlejší a jednodušší způsoby. Metoda sušení je oblíbená především pro svou snadnost a efektivnost. Odstraníte-li z potravin vodu, zpomalíte růst mikroorganismů a můžete je uchovávat dlouhou dobu a při dodržení několika pravidel si zachovají i všechny zdraví prospěšné látky. Mezi další oblíbené způsoby zpracování ovoce a zeleniny je třeba zavařování nebo sterilace.

číst dále ...

Mezinárodní den prosecca je tady. Jak si ho vychutnat a kdy si ho lidé nejčastěji dávají?

Připijte si s námi! Oblíbené prosecco slaví, a to rovnou mezinárodním dnem, který připadá na 13. srpna. Přečtěte si o tom, proč je u nás toto šumivé víno stále populárnější a který z krajů podle dat společnosti Dáme jídlo vede v jeho popíjení. A k tomu si nezapomeňte dát skleničku lahodného prosecca. Kurýři ze společnosti Dáme market Vám ho dovezou čerstvě vychlazené až ke dveřím během chvilky.

číst dále ...

Káva za studena? To není vtip

Také jste přesvědčeni, že káva zalitá studenou vodou je nepitelná? Chyba. Je to nový trend. Tzv. Cold Brew je dokonalý nápoj ideální na ledovou kávu, kterou navíc můžete vylepšovat přidáním šlehané smetany, mléka nebo ovoce, skvělá je i s tonikem. Prostě podle vaší fantazie.

číst dále ...

Spaluje tuk a snižuje hladinu cukru v krvi. Pivo umí zázraky

Říká se, že pivo dělá hezká těla. To ovšem nemusí být nadsázka. Jeho střídmá konzumace může posloužit nejen našemu vzhledu, ale také fungování organismu. V čem nám tedy může pivo prospívat?

číst dále ...

Netradiční letní recepty s kvalitními potravinami

Léto se pomalu ale jistě přesouvá do své druhé poloviny. Nastává období, kdy dozrává nepřeberné množství ovoce a zeleniny. Pokud patříte mezi vyznavače zahrádkaření a s láskou pěstujete vlastní ovoce a zeleninu, zcela jistě nám dáte za pravdu, že v tomto období pomalu nevíte, kam s ní. Navíc i zemědělci mají hodně úrody a čerstvé, právě sklizené zeleniny z naší produkce jsou doslova plné obchody. A proto přinášíme nové recepty, které se na konec léta dokonale hodí. Společně si připravíme studenou rajčatovou polévku, zeleninový bowl s jáhlami a grilovanou zeleninou, ledový čas s borůvkami a meduňkou a jako sladkou tečku přinášíme vdolky s meruňkovým džemem. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech jednotlivých potravin.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy