Kuřecí spiedini
Vyzkoušejte mechový dort ze špaldové mouky Babiččina volba
Rebarborový koláč s benefity špaldové mouky Babiččina volba a kokosového cukru
Kefty z kuřecího mletého masa
kuchyní je lehčí, lépe vyvážená a zdravější, a to díky větší spotřebě zeleniny, větším výběrem a rozličnou úpravou. K přípravě pokrmů se používá zejména lehčích a libovějších druhů masa, nejžádanější jde zde maso jehněčí, skopové, telecí a pak kuře a ryby. Typickou úpravou masa je pečení masa na rožni nebo na grilu. Grilují se například známé kefty, pikantní šišky z hovězího mletého masa, kebab, kousky jehněčího nebo skopového masa. Všechny pokrmy se poté bohatě servírují se zeleninou. Téměř do všech pokrmů se přidává tradiční bulharské koření čubrica (u nás známé jako saturejka).
Kuřecí souvlaki
připravíte i doma. Řecká kuchyně je velmi pestrá a pracuje hlavně s čerstvými surovinami. Mezi
typická jídla patří musaka, gyros, tzatziki nebo oblíbené souvlaki. Souvlaki jsou malé kousky masa,
většinou vepřového nebo kuřecího, které se nejčastěji podávají opečené jako špíz.