REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hospodský vepřový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutný guláš z podušených kousků vepřového masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
350 gcibule
3-4 ksvětší stroužky česneku
2 ksmenší bobkové listy
1 kskostky masového bujónu nebo vývar
1 ksfeferonky
2 lžícesladké mleté papriky
1-2 lžícerajčatového protlaku
1/2 lžičkykmínu
několik kuliček nového koření
hladká mouky na zahuštění
mletý černý pepř
majoránka
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda
2. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla
3. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř
4. Dusíme asi 1,5 hodiny, až bude maso téměř měkké
5. Přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme kostku masového bujónu a zahustíme mouku rozkvedlanou v malém množství studené vody 6. Pomalu na mírném plameni necháme guláš ještě 20 minut bez poklice probublávat
7. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku, případně guláš dochutíme solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy