REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chalupářská šavle II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilovacích jehlách napíchané kostky vepřové kýty nebo plecka, silnější kolečka klobásy, plátky anglické slaniny, papriky a cibule, „šavle“ grilované na roštu grilu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové kýty (plecka)
150 ganglické slaniny
4 ksklobásy
4 kscibule
3-4 ksstroužky česneku
2 ksbarevné masité papriky
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem, naskládáme je například do porcelánové misky, přelijeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny, ale klidně i přes noc, odležet v chladu, maso občas promícháme
2. Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, rovněž tak cibuli, anglickou slaninu a papriky zbavené jadřinců nakrájíme na čtverce
3. Na jehly střídavě napichujeme maso, slaninu, papriky, cibuli a také klobásky
4. Grilujeme po všech stranách za občasného potírání olejem přibližně 8-10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy