REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chalupářská šavle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky vepřové plece nebo kýty okořeněné, naložené v oleji, napíchané na grilovací jehly spolu s kolečky klobásy, slaniny a cibule, grilované na venkovním grilu ve formě špízu. Rozpis na 2 porce!


Ingredience:
300 gvepřové kýty nebo plece
100 gslaniny bez kůže
4-5 ksstroužků česneku
2 ksvětší ostré klobásy
2 kscibule
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřové maso nakrájené na stejné kousky potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme pepřem, vložíme do misky, zalijeme olejem a necháme tak 3-4 hodiny, za občasného promíchání, proležet
2. Klobásky nakrájíme na kolečka, stejně tak slaninu a oloupanou cibuli
3. Na grilovací jehly střídavě napichujeme kostky masa, slaninu, cibuli a klobásky
4. Připravené špízy grilujeme ze všech stran 8-10 minut, za občasného potírání olejem.

Doporučení:

K chalupářské šavli se hodí měkký chléb nebo čerstvě usmažené bramboráky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy