REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné gratinované řízečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky masa zapečené v troubě se sýrem, kečupem a rajčaty.


Ingredience:
400 gvepřového masa z plece
200 gstrouhaného eidamu
1 lžícekečupu
2 ksžloutků
2 ksrajčat
mletý pepř
olej
sůl
Na bešamel:
200 mlpolotučného mléka
200 mlsmetany
100 ghladké mouky
100 gmásla

Postup:

1. Odblaněné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé plátky, které osmahneme na rozehřátém oleji a vložíme do zapékací mísy
2. Ze změklého másla, hladké mouky, mléka i smetany připravíme bešamel, do kterého vmícháme polovinu na jemno nastrouhaného sýra a žloutek, mírně osolíme, opepříme
3. Na maso v pekáčku rozložíme spařená, oloupaná, na kolečka nakrájená rajčata, vše zakapeme kečupem, zalijeme bešamelem a povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem
4. Dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C zapečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy