Na kostky nakrájené vepřové plecko, podušené v hrnci spolu s cibulí, česnekem, feferonkami a kořením.
Ingredience:
500 g | vepřového plecka |
1 kg | cibule |
1 palice | česneku |
2 kelímky | bílého jogurtu |
1 lžíce | másla |
1 lžička | mletého koriandru |
1 lžička | mletého zázvoru |
1 lžička | mletého kmínu |
4 ks | feferonky |
voda nebo vývar | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky, česnek utřeme se solí a smícháme s jogurtem
2. Vše vložíme do hrnce, okořeníme a dusíme pod pokličkou do měkka, je-li potřeba podlijeme vývarem nebo vodou
3. Nakonec do pokrmu vmícháme bílý jogurt s česnekem a ještě 5 minut podusíme
4. Směs zjemníme lžící másla a podáváme s bramborem.
Autor receptu: Dalibor Marounek