REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrnec cibulák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené vepřové plecko, podušené v hrnci spolu s cibulí, česnekem, feferonkami a kořením.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
1 kgcibule
1 palicečesneku
2 kelímkybílého jogurtu
1 lžícemásla
1 lžičkamletého koriandru
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkamletého kmínu
4 ksfeferonky
voda nebo vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky, česnek utřeme se solí a smícháme s jogurtem
2. Vše vložíme do hrnce, okořeníme a dusíme pod pokličkou do měkka, je-li potřeba podlijeme vývarem nebo vodou
3. Nakonec do pokrmu vmícháme bílý jogurt s česnekem a ještě 5 minut podusíme
4. Směs zjemníme lžící másla a podáváme s bramborem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy