REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hospodské koleno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované koleno, povařené a pak dopečené v troubě doměkka.


Ingredience:
1 ksvepřového kolena (kolem 1 kg)
10 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
6 kscibulí
1 ksbobkového listu
1 palicečesneku
1 lžičkasladké mleté papriky
4 lsvařené vody
trochu mleté pálivé papriky
drcený pepř
kmín
sůl
nastrouhaný křen na ozdobu

Postup:

1. Čistou pitnou vodu přivedeme k varu, pak ji necháme úplně vychladnout, do vody přidáme několik stroužků podrceného česneku, sůl, pepř a trochu kmínu
2. Pod tekoucí vodou opláchnuté, očištěné koleno vložíme do mořidla s kořením, necháme v chladnu za občasného otáčení odležet zhruba 1-2 dny
3. Kolena i s vodou, v níž se marinovala, dáme do většího hrnce a dolijeme případně studenou vodou tak, aby kolena byla úplně ponořená, přisypeme zbývající koření a zvolna vaříme cca 1 hodinu
4. Povařené koleno vyjmeme z vývaru, vložíme na pečící plech a podlijeme vývarem z kolen, maso obložíme cibulí v celku a několika stroužky na vůni
5. Kolena více osolíme a dáme do trouby vyhřáté na 190-200 °C péci zhruba na 1 hodinu
6. Upečené koleno vytáhneme z trouby a můžeme servírovat, na talíři koleno zlehka posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.

Doporučení:

Podáváme s hořčicí a čerstvým chlebem, případně s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy