REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Japonský špíz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proužky vepřové krkovičky máčené v marinádě s omáčkou Japanese Sticky, utřeným česnek, zázvorem a limetkovou šťávu, připravené na grilu ve formě špízů.


Ingredience:
600 gvepřové krkovice
1/2 láhveHellmann’s Japanese Sticky grilovací omáčky
1 lžičkalimetkové šťávy
1 lžíceoleje
1 ksstroužku česneku
půl palce čerstvého zázvoru

Postup:

1. Zázvor a česnek oloupejte a utřete
2. Do větší misky dejte 6 lžic grilovací omáčky Hellmann’s Japanese Sticky, přidejte utřený česnek se zázvorem a limetkovou šťávu
3. Pořádně promíchejte
4. Maso nakrájejte na dlouhé pruhy a dejte do misky na 30 minu marinovat
5. Po 30 minutách každý pruh napíchněte na grilovací jehly nebo špejle a ještě pomažte zbylou marinádou
6. Připravené špízy chvilku opékejte ve středu grilu, aby se zatáhly, a pak je přesuňte na kraj grilu a pomalu je za občasného otočení dopečte.

Doporučení:

Servírujte s grilovací omáčkou Hellmann’s Japanese Sticky (zbytek marinády k servírování nelze použít). Jako přílohu doporučujeme: polníček s granátovým jablkem. V tomto receptu můžete také použít pravou anglickou slaninu (bez soli, nezauzenou). Doporučujeme zdvojnásobit čas grilování. Namísto vepřového masa lze použít i kuřecí.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmans.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy