REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízek v bramboráku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané plátky vepřové kýty nebo plecka či libového ramínka obalené v bramborovém těstě a usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové plátky masa (vepřové kýty nebo plecka či libového ramínka)
1 ksvelký stroužek česneku
1 ksvejce
500 gsyrových, oloupaných brambor
60 ghladké mouky
2 lžícevlažného mléka
majoránka
pepř
sůl
polohrubá mouka na posypání plátků masa
olej na smažení

Postup:

1. Vepřové plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, maso z obou stran osolíme
2. Připravíme si bramborové těsto; syrové oškrábané brambory omyjeme, necháme okapat, pak je nastrouháme na hrubším struhadle, necháme je chvíli stát
3. Vodu z brambor slijeme, nahradíme ji vlažným mlékem, hmotu osolíme
4. K bramborám ještě přidáme celé vejce, pepř, utřený česnek, mouku, majoránku a směs dobře promícháme
5. Naklepané a osolené řízky obalíme v polohrubé mouce a to z obou stran, jednu stranu vždy potřeme bramborákovým těstem a touto stranou řízky ihned vložíme do vroucího oleje, vršky řízků okamžitě potíráme o něco silnější vrstvou bramborového těsta
6. Jednotlivé řízky smažíme z obou stran dorůžova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy