Řízky obalené v mouce, vejci a rozmixovaném toastovém chlebu, usmažené dozlatova, servírované přelité jablečným pyré.
Ingredience:
4 ks | vepřových řízků (kuřecích) |
mletý pepř | |
sůl | |
olej na smažení | |
Na pyré: | |
600 g | jablek |
20 g | čerstvého zázvoru |
2 ks | hřebíčků |
1 lžíce | cukru |
100 ml | vody |
kousek celé skořie | |
šťáva z 1 pomeranče | |
chilli omáčka | |
špetka soli | |
Na obalení | |
4-5 ks | plátků bílého toastového chleba |
2 lžíce | hladké mouky |
1 ks | vejce |
Postup:
2. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jaderník, dáme do kastrolu, zalijeme pomerančovou šťávou, přilijeme vodu, přidáme oloupaný zázvor, hřebíčky, kousek celé skořice, špetku soli i cukru a zvolna vaříme (za občasného míchání), až vznikne hustá kaše
2. Pak vyndáme zázvor, hřebíčky, celou skořici a ochutíme troškou chilli omáčky
3. Očištěné řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a v rozmixovaném toastovém chlebu
4. Obalené řízky smažíme zvolna na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova
5. Řízky rozdělíme na talíře a přelijeme jablečným pyré.
Podáváme s vařenými bramborami nebo noky.