REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízky plněné ananasem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek vepřového masa plněný sýrem a kouskem ananasu, usmažený na rozpáleném oleji dozlatova.


Ingredience:
800 gvepřového masa
200 gkonzervovaného ananasu
1 lžičkaostré hořčice
1/4 lžičkymletého pepře
4 kskoleček citronu
4 ksplátků eidamu
zelená petrželka
olej
sůl
Na obalení:
2 lžícehladké mouky
6 lžicstrouhanky
1 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Konzervovaný ananas slijeme do síta a necháme dobře okapat od nálevu
2. Maso očistíme, nakrájíme na plátky, zlehka po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme, jednu stranu masa potřeme hořčicí, položíme na ni plátek sýra, kousek ananasu, maso přeložíme a upevníme párátkem
3. Naplněné vepřové plátky postupně obalujeme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném v troše studené vody a nakonec ve strouhance
4. Na rozpáleném oleji smažíme pozvolna řízky po obou stranách dozlatova, na talířích jednotlivé porce zdobíme kolečkem čerstvého citronu a snítkou zelené petrželky.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy