Plátek vepřového masa plněný sýrem a kouskem ananasu, usmažený na rozpáleném oleji dozlatova.
Ingredience:
800 g | vepřového masa |
200 g | konzervovaného ananasu |
1 lžička | ostré hořčice |
1/4 lžičky | mletého pepře |
4 ks | koleček citronu |
4 ks | plátků eidamu |
zelená petrželka | |
olej | |
sůl | |
Na obalení: | |
2 lžíce | hladké mouky |
6 lžic | strouhanky |
1 ks | vejce |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Konzervovaný ananas slijeme do síta a necháme dobře okapat od nálevu
2. Maso očistíme, nakrájíme na plátky, zlehka po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme, jednu stranu masa potřeme hořčicí, položíme na ni plátek sýra, kousek ananasu, maso přeložíme a upevníme párátkem
3. Naplněné vepřové plátky postupně obalujeme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném v troše studené vody a nakonec ve strouhance
4. Na rozpáleném oleji smažíme pozvolna řízky po obou stranách dozlatova, na talířích jednotlivé porce zdobíme kolečkem čerstvého citronu a snítkou zelené petrželky.
Podáváme s vařenými bramborami.