Řízky plněné očky ze sardelek a kapie, obalené v pivním těstíčku, usmažené dozlatova.
Ingredience:
800 g | vepřové kýty |
1 ks | konzervy sardelek |
1 ks | kapie |
olej na smažení | |
plátky citronu | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na obalení: | |
6 lžic | hladké mouky |
150 ml | piva |
1 ks | vejce |
Postup:
1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na řízky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek z boku nařízneme tak, aby vznikl otvor
2. Ze sardelových řezů nakrájíme proužky, do každého zabalíme kousek očištěné kapie (aby vznikla očka), kterými naplníme řízky a zafixujeme párátkem
3. Z vejce, hladké mouky a piva vymícháme hladké těstíčko, ve kterém obalíme řízky a v rozehřátém oleji osmažíme po obou stranách dozlatova
4. Usmažené řízky ozdobíme zbylými sardelovými očky, plátky citronu a podáváme s vařenými bramborami.