REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízky se sardelkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řízky plněné očky ze sardelek a kapie, obalené v pivním těstíčku, usmažené dozlatova.


Ingredience:
800 gvepřové kýty
1 kskonzervy sardelek
1 kskapie
olej na smažení
plátky citronu
mletý pepř
sůl
Na obalení:
6 lžichladké mouky
150 mlpiva
1 ksvejce

Postup:

1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na řízky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek z boku nařízneme tak, aby vznikl otvor
2. Ze sardelových řezů nakrájíme proužky, do každého zabalíme kousek očištěné kapie (aby vznikla očka), kterými naplníme řízky a zafixujeme párátkem
3. Z vejce, hladké mouky a piva vymícháme hladké těstíčko, ve kterém obalíme řízky a v rozehřátém oleji osmažíme po obou stranách dozlatova
4. Usmažené řízky ozdobíme zbylými sardelovými očky, plátky citronu a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy