Plátky z vepřové kýty obalené v mouce ochucené paprikou a ve strouhance promíchané se sýrem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | řízky z vepřové kýty |
2 ks | vejce |
80 g | strouhanky |
40 g | strouhaného sýra |
hladká mouka | |
mletá sladká paprika | |
ztužený tuk na smažení | |
mletý pepř | |
petrželka | |
citrón | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné řízky při okrajích nařízneme, pak je naklepeme, osolíme, opepříme
2. Obalíme je v mouce ochucené paprikou, ve vejcích a ve strouhance promíchané se sýrem
3. V dobře rozehřátém tuku smažíme, po obou stranách, dozlatova
4. Usmažené řízky necháme okapat na papírovém ubrousku
5. Smažené řízky při servírování zdobíme plátkem citrónu a petrželkou.
– Jako přílohu podáváme bramborovou kaši, nebo jinak upravenými brambory.