REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekané řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové ramínko nebo bok nakrájené a pak nasekané na kousky, smíchané s dalšími ingrediencemi, obalené v trojobalu a pak usmažené v horkém oleji ve formě řízků.


Ingredience:
600 gvepřového ramínka nebo boku
2 ksstroužky česneku
2 ksvejce
4 lžícestrouhanky
4 lžícemléka
mletý pepř
sůl
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení

Postup:

1. Vepřové maso vykostíme, nakrájíme na kousky, na jemno nasekáme
2. Přidáme utřený česnek, sůl, mletý pepř, trochu strouhanky, mléko a jedno vejce, vše dobře promícháme a necháme v chladu odležet
3. Z masové směsi vytvoříme řízky, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a v rozehřátém oleji je, po obou stranách, osmažíme dozlatova.

Doporučení:

Servírujeme například s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory, okurkou a rajčaty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy