REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Segedinský guláš s kysanou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Segedinský guláš připravený z vepřové plece a kysaného nebo sterilovaného zelí.


Ingredience:
1 kgvepřové plece
800 gpřekrájeného sterilovaného (kysaného) zelí
50 gslaniny
2 ksvětší cibule
1 lžičkamleté červené papriky
3 dclzakysané smetany
kmín
sůl
sádlo
vlažná voda
hladká mouka

Postup:

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na stejné kousky
2. V hrnci osmahneme na sádle cibuli nakrájenou nadrobno spolu s kostičkami slaniny, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vlažnou vodou
3. Do cibulového základu dáme maso, osolíme, posypeme kmínem a dusíme pod pokličkou asi 70 minut, po hodině dušení přidáme zelí, zalijeme vlažnou vodou a opět dusíme
4. Asi po 15 minutách zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky
5. Nakonec do guláše přidáme kyselou smetanu, dle chuti přisolíme a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový knedlík.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy