Segedínský guláš vylepšený pikantní chutí čabajky.
Ingredience:
1 kg | vepřové plece |
500 g | kysaného bílého zelí |
400 ml | hovězího vývaru |
250 ml | smetany na vaření |
3 lžíce | másla nebo sádla |
2 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
1 lžička | mleté pálivé papriky |
1 lžička | kmínu |
3 ks | cibule |
2 ks | čabajky |
mletý pepř | |
zakysaná smetana k podávání | |
sůl |
Postup:
1. V širším hrnci na rozehřátém másle nebo sádle orestujeme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule
2. Přidáme očištěné na kostičky nakrájené maso a zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, pak ho posypeme mletou pálivou i sladkou paprikou, kmínem, promícháme, minutu smažíme, potom podlijeme vývarem a dusíme zvolna 1 hodinu
3. Potom k masu přidáme okapané, překrájené zelí, na kolečka nakrájené čabajky a vaříme dalších 30 minut
4. Do guláše vlijeme mouku rozmíchanou ve smetaně, povaříme 15 minut a dochutíme solí i mletým pepřem
5. Jednotlivé porce ozdobíme lžíci zakysané smetany a podáváme s houskovým knedlíkem.