REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Segedínský guláš s čabajkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Segedínský guláš vylepšený pikantní chutí čabajky.


Ingredience:
1 kgvepřové plece
500 gkysaného bílého zelí
400 mlhovězího vývaru
250 mlsmetany na vaření
3 lžícemásla nebo sádla
2 lžícehladké mouky
1 lžícemleté sladké papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
1 lžičkakmínu
3 kscibule
2 ksčabajky
mletý pepř
zakysaná smetana k podávání
sůl

Postup:

1. V širším hrnci na rozehřátém másle nebo sádle orestujeme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule
2. Přidáme očištěné na kostičky nakrájené maso a zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, pak ho posypeme mletou pálivou i sladkou paprikou, kmínem, promícháme, minutu smažíme, potom podlijeme vývarem a dusíme zvolna 1 hodinu
3. Potom k masu přidáme okapané, překrájené zelí, na kolečka nakrájené čabajky a vaříme dalších 30 minut
4. Do guláše vlijeme mouku rozmíchanou ve smetaně, povaříme 15 minut a dochutíme solí i mletým pepřem
5. Jednotlivé porce ozdobíme lžíci zakysané smetany a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy