Pomletý libový bůček , obalovaný v těstíčku s bílým vínem, smažený.
Ingredience:
500 g | libového bůčku |
200 g | rostlinného tuku |
1 ks | vejce |
strouhanka | |
mléko | |
sůl | |
Na těstíčko: | |
100 ml | bílého vína |
60 g | hladké mouky |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Libový bůček pomeleme, osolíme, zalijeme mlékem tak, aby byl ponořený a necháme ho na několik hodin v chladu uležet (můžeme i do druhého dne)
2. Potom přebytečné mléko slijeme, přidáme vejce a podle potřeby strouhanku
3. Dobře promícháme a uděláme menší řízečky
4. Vajíčka rozšleháme, přilijeme bílé víno, přidáme hladkou mouku, promícháme a vytvoříme polořídké těstíčko
5. Řízky obalíme po obou stranách v těstíčku a zvolna smažíme na rozpáleném oleji.
Podáváme např. s vařenými brambory a zeleninovým salátem.