REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hovězí maso


Anglická svíčková

V troubě v celku upečená svíčková, nakrájená na šťavnaté plátky, servírovaná podlitá přírodní šťávou zjemněnou máslem.

Anglický rostbíf

Recept na pečený hovězí nízký roštěnec. Plátky upečeného rostbífu skvěle chutnají jako teplý pokrm i za studena.

Barevný hovězí závitek

Závitky plněné salámem, eidamem, žervé a pažitkou, podušené podlité vínem doměkka.

Bavorská roštěná

Svinuté a podušené plátky hovězího roštěnce, plněné vejci, kyselou okurkou, brambory a uzeninou.

Belzebubova dobrota pro silné nátury

Recept z kuchařky pana Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”. Kousky hovězího masa marinované, podušené v pikantní omáčce.

Biftečky na jehle

Válečky z mletého masa, vejce, chleba, cibule, česneku a bylinek, opečené na grilu, před podáváním napíchnuté na špejle spolu s rajčetem a cibulí.

Biftek s houbovou směsí

Na pánvi zprudka opečené bifteky, servírované s houbovou směsí nastavenou paprikou.

Biftek s karotkou a žampiony

Opečené a okořeněné plátky svíčkové podávané s podušenou mrkví a žampiony.

Biftek s liškami

Den odleželé plátky hovězí svíčkové, druhý den zprudka krátce opečené na pánvi na oleji, servírované s podušenými liškami.

Biftek s vejcem

Snad nejznámější minutka z pravé svíčkové.

Biftek s volským okem

Klasika úpravy pravé svíčkové 80. let minulého století v našich restauracích. Obdobou pak byly bifteky se slaninou a vejci po americku. Jiné názvy: Biftek s vejcem, biftek se sázeným vejcem …

Bifteky na bílém víně

Biftek z hovězí svíčkové, podušený s vínem.

Bifteky pikantní

Na pánvi opečené menší bifteky, servírované obalené ve směsi z podušených hub smíchaným se šunkou a dochucených citrónem.

Big Mac (dvojitý velký hamburger)

Na grilu opečené placky z ochuceného pomletého hovězího masa, vložené do rozkrojené žemle, obložené salátem, cibulí, okurkou, rajčetem a sýrem, dochucené hořčicí a kečupem. Recept je na jednu porci!

Bratislavská roštěná

Plátky hovězího roštěnce podušené a servírované s omáčkou ze zeleninového vývaru a šťávy z masa.

Bratislavský guláš

Guláš 100 x jinak! Tento recept se připravuje z hovězího masa předního, několika druhů koření a kořenové zeleniny.

Brusinkový biftek

Opečené steaky z pravé svíčkové, podlité šťávou z výpeku a ozdobené brusinkami.

Burgundské hovězí III.

Prošpikované maso obalené ve slanině, podušené na cibulovém základě spolu s mrkví a dalšími ingrediencemi.

Cikánská hovězí pečeně

Hovězí zadní pečené v troubě, podlité šťávou z výpeku nastavenou orestovanou zeleninou.

Cikánská hovězí roláda

Plát hovězího zadního svinutý do rolády, plněný masovou směsí, slaninou, měkkým salámem, cibulí …

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy