Závitky plněné salámem, eidamem, žervé a pažitkou, podušené podlité vínem doměkka.
Ingredience:
4 ks | hovězích plátků |
1 dl | hovězího vývaru |
1 dl | bílého vína |
1 dl | smetany na vaření |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | oleje |
2 lžičky | polohrubé mouky |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
2 lžíce | kremžské hořčice |
120 g | eidamu 45% |
100 g | žervé |
80 g | na kolečka nakrájené vysočiny |
nasekaná pažitka |
Postup:
1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme
2. Každý plátek z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu, eidamu, znovu kolečky salámu, potřeme žervé, posypeme na drobno nasekanou pažitkou, svineme a omotáme nití 3. Na rozehřátém oleji s máslem ze všech stran závitky opečeme, podlijeme bílým vínem i trochou vývaru a dusíme zvolna za občasného podlévání vývarem doměkka, pak je vyjmeme, zbavíme nití a uchováme v teple
4. Šťávu zaprášíme moukou, na mírném ohni 8 minut povaříme, vmícháme smetanu, ochutíme solí a pepřem, vrátíme zpět závitky a ještě chvíli vše prohřejeme.
Podáváme s rýží.