REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barevný hovězí závitek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky plněné salámem, eidamem, žervé a pažitkou, podušené podlité vínem doměkka.


Ingredience:
4 kshovězích plátků
1 dlhovězího vývaru
1 dlbílého vína
1 dlsmetany na vaření
2 lžícemásla
1 lžíceoleje
2 lžičkypolohrubé mouky
mletý pepř
sůl
Na náplň:
2 lžícekremžské hořčice
120 geidamu 45%
100 gžervé
80 gna kolečka nakrájené vysočiny
nasekaná pažitka

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme
2. Každý plátek z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu, eidamu, znovu kolečky salámu, potřeme žervé, posypeme na drobno nasekanou pažitkou, svineme a omotáme nití 3. Na rozehřátém oleji s máslem ze všech stran závitky opečeme, podlijeme bílým vínem i trochou vývaru a dusíme zvolna za občasného podlévání vývarem doměkka, pak je vyjmeme, zbavíme nití a uchováme v teple
4. Šťávu zaprášíme moukou, na mírném ohni 8 minut povaříme, vmícháme smetanu, ochutíme solí a pepřem, vrátíme zpět závitky a ještě chvíli vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy