Svinuté a podušené plátky hovězího roštěnce, plněné vejci, kyselou okurkou, brambory a uzeninou.
Ingredience:
1 kg | hovězího roštěnce |
150 g | měkkého salámu |
4 ks | syrových brambor |
3 ks | natvrdo uvařených vajíček |
3 ks | kyselých okurek |
2 ks | cibule |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
voda | |
tuk | |
sůl |
Postup:
1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okrajové blány, naklepeme, mírně osolíme a opepříme
2. Do středu plátků klademe na nudle krájené syrové brambory, kyselé okurky, měkký salám a nakrájené vařené vejce
3. Plátky svineme, převážeme rýžovou nití, nebo okraje zpevníme párátky, na povrchu mírně osolíme
4. Do hrnce dáme tuk a na drobno pokrájenou cibuli, kterou zpěníme dorůžova 5. Vložíme plněné roštěnky a opečeme po všech stranách, mírně podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, během dušení maso obracíme a mírně podléváme vodou
6. Roštěnky dusíme asi 1 hodinu
7. Měkké maso přendáme do nového čistého hrnce, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zředíme vlažnou vodou a vaříme dalších 30 minut
8. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník do hrnce na roštěnky a společně krátce povaříme.
Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo různě upravené vařené brambory.