REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svinuté a podušené plátky hovězího roštěnce, plněné vejcem, kyselou okurkou a uzeninou.


Ingredience:
1 kghovězího roštěnce
150 gměkkého salámu
4 kssyrových brambor
3 ksnatvrdo uvařených vajíček
3 kskyselých okurek
2 kscibule
tuk
hladká mouka
mletý pepř
sůl
voda

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okrajové blány, naklepeme, mírně osolíme a opepříme
2. Do středu plátků klademe na nudle krájené syrové brambory, kyselé okurky, měkký salám a nakrájené vařené vejce
3. Plátky svineme, převážeme rýžovou nití, nebo okraje zpevníme párátky, na povrchu mírně osolíme
4. Do hrnce dáme tuk a na drobno pokrájenou cibuli, kterou zpěníme dorůžova 5. Vložíme plněné roštěnky a opečeme po všech stranách, mírně podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, během dušení maso obracíme a mírně podléváme vodou
6. Roštěnky dusíme asi 1 hodinu
7. Měkké maso přendáme do nového čistého hrnce, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zředíme vlažnou vodou a vaříme dalších 30 minut
8. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník do hrnce na roštěnky a společně krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo různě upravené vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy