REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Barevné čili z plece

Vyzkoušejte tento originální recept připravené kuchařem Hugo Hromasem. Uvidíte sami, že z hovězí vysoké plece, se kterou jste zatím možná neměli tolik zkušeností, můžete připravit, v pohodlí domova, doslova mistrovské dílo.

Barevný hovězí závitek

Závitky plněné salámem, eidamem, žervé a pažitkou, podušené podlité vínem doměkka.

Bavorská roštěná

Svinuté a podušené plátky hovězího roštěnce, plněné vejci, kyselou okurkou, brambory a uzeninou.

Belzebubova dobrota pro silné nátury

Recept z kuchařky pana Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”. Kousky hovězího masa marinované, podušené v pikantní omáčce.

Bifteky na bílém víně

Biftek z hovězí svíčkové, podušený s vínem.

Bratislavská roštěná

Plátky hovězího roštěnce podušené a servírované s omáčkou ze zeleninového vývaru a šťávy z masa.

Bratislavský guláš

Guláš 100 x jinak! Tento recept se připravuje z hovězího masa předního, několika druhů koření a kořenové zeleniny.

Burgundské hovězí III.

Prošpikované maso obalené ve slanině, podušené na cibulovém základě spolu s mrkví a dalšími ingrediencemi.

Cikánská hovězí roláda

Plát hovězího zadního svinutý do rolády, plněný masovou směsí, slaninou, měkkým salámem, cibulí …

Cikánská roštěná

Plátky hovězího roštěnce podušené na cibulce, servírované s omáčkou, ozdobené osmaženou cibulkou.

Cikánský guláš

Na sádle na cibulce podušené ve vývaru větší kousky hovězí kližky, guláš ochucený protlakem, sterilovanými kapiemi, česnekem a kořením, podávaný ozdobený cibulí.

Cikánský guláš s feferonkami

Kostky hovězího masa dušené doměkka na cibulovém základě s česnekem, rajčaty, feferonkami a paprikou, ozdobené petrželkou.

Čertův mls ze sporáku

Orestované hovězí plátky, podušené spolu se zeleninou (lečem).

Česnekové hovězí závitky s badyánovou omáčkou

V hrnci podušené závitky z hovězího zadního ochuceného česnekovou pastou smíchanou s paprikou, plněné anglickou slaninou, servírované přelité omáčkou z ochucené šťávy po mase.

Ďábelské ragú

Opečené kostky roštěnky podušené spolu s cibulí, protlakem, feferonkami a dalšími ingrediencemi.

Ďábelský kotlík

Nudličky masa podušené na cibulovém základě spolu s paprikami a salámem, nakonec dochucené rozšlehanými vajíčky.

Dragounský guláš

Další varianta hovězího guláše připraveného z podušených kostek hovězí kližky, klobásek, fazolí, cibule, česneku, rajčatového protlaku, vody nebo vývaru a koření.

Dušená hovězí kýta s celerem

Naklepané plátky hovězí kýty zprudka orestované na oleji, poté podušené s celerem a cibulí doměkka, šťáva z dušení zahuštěná zakysanou smetanou rozmíchanou s hladkou moukou.

Dušené hovězí kostky na česneku

Klasika, podušené kostky hovězího zadního na cibulovém základě, podlívané vodou nebo vývarem, dochucené prolisovanými stroužky česneku, pepřem a solí.

Dušené hovězí kostky se zeleninou

Hovězí kližka nakrájená na kostky, zprudka opečená na oleji spolu s cibulí, základ pak podušený doměkka, dochucený kmínem pepřem a solí, ke konci pokrm nastavený zeleninou.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.