Orestované hovězí plátky, podušené spolu se zeleninou (lečem).
Ingredience:
2 ks | hovězích plátků (zadní, falešná roštěná) |
1 ks | papriky (nebo 5 lžic sterilovaného leča) |
150 g | rajčat |
15 g | tuku |
kousek květáku | |
čerstvá petrželka | |
kousek cibule | |
mletá sladká paprika | |
hladká mouka | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí plátky odblaníme, po obvodu mělce nařízneme na třech místech, naklepeme, osolíme, posypeme paprikou a moukou a vložíme na drobně pokrájenou, na tuku lehce zpěněnou cibuli
2. Orestujeme je po obou stranách, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou
3. Při dušení je obracíme a podléváme vodou
4. Ke konci dušení přidáme pokrájenou zeleninu (nebo lečo) a usekanou petrželku.
Vhodná příloha jsou brambory.